سلامتمجله

آب و هوا بر خواب ما چه تاثیری می گذارد و چگونه می توانیم آن را کنترل کنیم؟

آب و هوا نیز یکی از عوامل اثر گذار بر خواب می باشد که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. تغییرات فصلی ، تغییر در دما ، فشار جوی ، میزان بارندگی و رطوبت هوا همگی عواملی هستند که می توانند بر کیفیت خواب و زندگی ما تاثیر گذار باشند. این تاثیرات می توانند مثبت یا منفی باشند و کنترل آن ها می تواند به حفظ کیفیت خواب ما کمک کند.

آب و هوا بر خواب ما چه تاثیری می گذارد و چگونه می توانیم آن را کنترل کنیم؟

آیا زمانی که هوا طوفانی می شود نمی توانید بخوابید؟ یا شاید زمانی که باران بر روی شیشه می زند مانند یک کودک به خواب می روید. گرمای تابستان یا سرمای زمستان ، کدام بیشتر اذیتتان می کند؟ آیا در منطقه ای زندگی می کنید که هوای مرطوبی دارد که بر زندگی شما اثر منفی گذاشته است؟ یا برعکس در یک منطقه کوهستانی زندگی می کنید که آب و هوا در آنجا خشک است.

آب و هوا چگونه در پاییز و زمستان بر خواب شما اثر می گذارد؟

پائین آمدن دمای هوا در انتهای پاییز و زمستان مزایایی دارد. یک نظر سنجی که توسط روزنامه واشنگتن پست انجام شده است نشان می دهد کدود 80 درصد از مردم ترجیح می دهند در دمای خنک  بخوابند. خشک تر شدن آب و هوا نیز می تواند با تسهیل جریان هوا به خوابیدن افراد کمک کند.

اما روزهای کوتاه تر در طول زمستان به معنی این است که ما کمتر در معرض نور خورشید قرار می گیریم. این یعنی ویتامین دی کمتر. همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده محرومیت از نور آفتاب در طول زمستان باعث کاهش سطح هورمون سراتونین در بدن می شود. این موضوع می تواند علت احساس افسردگی و بی حالی برخی افراد در طول زمستان باشد.

تغییرات آب و هوا تنها به دمای هوا منحصر نمی شود. تغییر چرخه روشنایی و تاریکی نیز می تواند بر ترشح ملاتونین در بدن ما تاثیر بگذارد. این یعنی ممکن است شما زودتر یا دیرتر از معمول احساس خواب آلودگی بکنید.

چگونه می توان با اثرات منفی تغییر در آب و هوا هنگام زمستان مقابله کرد؟

توصیه متخصصین دانشگاهی این است که سعی کنید بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید. البته مقدار کافی برای هر فرد نسبت به پوست افراد متفاوت است:

  • برای افرادی که پوست روشن دارند 9 دقیقه در روز کافی است.
  • برای افرادی که پوست معمولی دارند 16 دقیقه در روز نیاز است.
  • افرادی که پوست تیره دارند نیاز به 38 دقیقه نور خورشید در طول روز دارند.

نتایج یک تحقیق علمی می گوید اگر افراد قادر نیستند در فضای باز حضور داشته باشند ، آفتاب گرفتن پشت پنجره نیز می تواند کمک کند. با این حال اگر آب و هوا در محل زندگی شما آن قدر ابری یا تاریک است که نمی توانید در معرض آفتاب قرار بگیرید ، استفاده از مکمل های ویتامین دی و نور یو وی می تواند به شما کمک کند.

چگونه می توان با اثرات منفی گرم شدن آب و هوا در بهار و تابستان مقابله کرد؟

وقتی آب و هوا شروع به گرم شدن می کند ، خیلی ها حس می کنند که نمی توانند به راحتی بخوابند. این بخاطر گرمی و رطوبت بیش از اندازه هوا در طول فصل های بهار و تابستان است. گرمای زیاد هوا باعث می شود نتوانید به خواب عمیق بروید و این موضوع شما را از دریافت هورمون های مفیدی که در خواب عمیق ترشح می شوند ، محروم می کند.

وقتی آب و هوا شروع به گرم شدن می کند

چند راه حل ساده وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا در این آب و هوا کمتر دچار مشکل شوید:

  • با شکم پر نخوابید ، چرا که هضم غذا دمای بدن را افزایش می دهد.
  • یک سیستم تهویه هوا بخرید ، یا از پنکه های سقفی استفاده کنید و یا پنجره ای را باز بگذارید تا هوا در اتاق خوابتان جریان پیدا کند.
  • از روتختی و لحافی استفاده کنید که از الیاف طبیعی خنک و سبک تری ساخته شده باشند. رو تختی های تولید شده از الیاف تنسل می توانند گزینه مناسبی باشند. پوشیدن لباس خوابی خنک نیز بطور قطع مفید خواهد بود.
  • از تشک هایی استفاده کنید که قابلیت تنفس خوبی دارند و اجازه می دهند هوا درون بسترتان جریان پیدا کند.

مقابله با اثرات تغییرات فصلی

هر فصلی ، مشکلات خود را به همراه می آورد. تحقیقات نشان می دهد که خنک شدن آب و هوا هنگام زمستان باعث افزایش دردهای ناشی از آرتروز می شود. تحقیق دیگری نشان می دهد که افزایش دما و رطوبت باعث تشدید درد های میگرن و حساسیت های آلرژیک در افراد می شود.

شما نمی توانید جلوی تغییرات آب و هوا را بگیرید اما با تغییر محیط خوابتان می توانید اثرات منفی آن را کاهش داده و از اثرات مثبتش بهره مند شوید.

استفاده از تشک و ملحفه های مناسب برای فصول مختلف می تواند مشکلات ناشی از تغییر فصل ها را کاهش دهد. به علاوه کسانی که دچار آلرژی هستند بجای باز گذاشتن پنجره بهتر است از سیستم های تهویه استفاده کنند.

مشاهده انواع تشک های طبی و طبی-فنری داتیس:

مشاهده سرویس روتختی داتیس(بیش از ۴۵۰ طرح):

منبع:

https://goodmorningsnoresolution.com/blogs/news/how-changes-in-weather-ruins-our-sleep

برچسب ها: خواب خوب

نظرات (14)