در متن حاضر نکات و مراحل مفیدی درباره طرز تمیز کردن تشک خوشخواب خواهید یافت که در آن توصیه های زیادی در مورد نحوه تميز كردن تشك تخت، انجام نظافت منظم و برطرف کردن مشکلات تشک مانند لک ها، ساس ها، مایت غبار، بو و … شده است. علاوه بر این، با مطالعه این مقاله از داتیس، متوجه این موضوع خواهید شد که آیا ارزش دارد که تشک خود را تمیز کنید یا بهتر است آن را جایگزین کنید. در یک کلام، شما به تمامی اطلاعات لازم در مورد نحوه شستشوی تشک تخت دست خواهید یافت.
تمیزکردن تشک خوشخواب و اهمیت نظافت و بهداشت کالای خواب ما، کمتر از لباس تن ما نیست. اگر در نظر داشته باشیم که یک سوم از شبانه روز خود را با کالای خواب خود به سر می بریم لزوم رعایت بهداشت و شستشوی کالای خواب را نیز درک خواهیم کرد. علاوه بر آن وقتی درخواب هستیم اتفاقاتی در رختخواب ما در جریان است که با چشم غیر مسلح دیده نمی شود. البته بهترین تشک های تخت خواب کمتر نیاز به شستشوی دائمی دارند.
تمامی تشک های طبی داتیس قابلیت شستشو دارن، جهت خرید و مشاهده قیمت همه تشک ها اینجا کلیک کنید:
بدن ما همواره در حال نوسازی سلول های مرده خود می باشد و ریزش سلولهای مرده در خواب صورت میگیرد. وقتی درخواب هستیم گاهی تا یک میلیون سلول مرده از پوست ما ریزش میکند که برای ما قابل دیدن نیست و با توجه به میکروسکوپی بودن شاید مشکلی هم برای ما ایجاد نکند اما اگر این سلولها در رختخواب ما انباشته شوند بستر خوراکی مناسبی برای تغذیه و رشد و نمو باگ ها هستند.
باگ ها ، ساس های بسیار ریزی هستند که موجودات رختخوابی محسوب میشوند چرا که دقیقا از راه تغذیه آنچه در رختخواب ما است تکثیر میشوند. علاوه بر آن بدن ما در طول شب چربی ترشح می کند که این چربی ها هم به رختخواب ما اضافه میشوند و بستر رشد و نمو باگ ها را مهیا می کنند. علاوه بر آنچه گفته شد رختخواب ما معمولا حامل عرق بدن ما نیز هست و در مواقعی هم می تواند به خون یا ادرار نیز آلوده شود.
حال تصور کنید محیطی که یک سوم شبانه روز خود را در آن به سر میبریم آلوده به همه چیزهایی است که شرح داده شده و ما فقط به این دلیل که این آلودگی ها تا مدتی با چشم غیر مسلح دیده نمیشود آنها را نادیده گرفته و به استفاده از لحاف و تشک خود ادامه دهیم. جای تعجب نیست اگر به انواع آلرژی های پوستی و حتی کم کم به ضعف ایمنی بدن دچار شویم. علاوه بر عوارض جسمی آلوده بودن کالای خوابمان، از آنجایی که خواب منبع آرامش ما محسوب میشود، خوابیدن بر کالای خواب فرسوده و خصوصا آلوده و کثیف ، سطح انرژی صبحگاهی ما را نیز پایین آورده و از سرحال بودن صبحگاهی ما کاسته میشود.
در صورتی که ماه هاست که تشک خود را تمیز نکرده اید:
باید هر ماه تشک خود را تمیز کنید تا به یک محل تمیز، تازه و راحت مبدل گردد.
اگر هنگام خواب حساسیت یا آلرژی داشته باشید:
اگر علائم آلرژیک را بیشتر زمانی که در بستر هستید یا از خواب بیدار می شوید احساس می کنید، وقت آن رسیده است که تشک تان را تمیز کنید. مایت غبار خانگی می تواند آلرژی تان را تشدید کرده و در صورت برطرف نشدن بیمارتان کنند.
در صورتی که متوجه وجود ساس در بستر خود شوید:
آلودگی تشک با ساس ها ممکن است همیشه در مراحل اولیه آن آشکار نشود، اما می توانید برخی از علائم آن را پیدا کنید. اگر ساس ببینید، متوجه خون ریز یا مواد دفعی حشره روی سطح تشک خود خواهید شد، لطفاً به بهداشت تشک تان توجه بیشتری داشته باشید.
تشک شما بو دهد:
در صورتی که تشک بوی مایعات بدن یا کپک به خود بگیرد. این بوها بسیار ناخوشایند هستند و می توانند خواب تان را بر هم زنند و حتی باعث ایجاد مشکلات سلامتی بزرگ تری شوند.
تشک تان چرک و لکه های واضحی داشته باشد:
اگر این چرک ها و لکه ها را به راحتی مشاهده کردید، بهتر است سریعاً تشک تان را تمیز کنید.
حتی اگر تشک شما هیچ مشکلی به جهت تمیز کردن نداشته باشد، باز هم باید آن را مرتبا تمیز کنید و از جمع شدن گرد و خاک و باکتری ها در آن خودداری کنید. در یک کلام، همواره مهم است که از تشک خود در برابر لکه ها، ساس ها، مایت های غبار و سایر آلودگی ها محافظت کنید تا سالم بمانید.
اگر تا به حال تشک خود را تمیز نکرده اید، ممکن است تمیز شدن کامل آن کمی زمان بر باشد، زیرا کار زیادی برای انجام دادن دارید. اما اگر شما به طور منظم، نظافت تشک خود را انجام می دهید، کارتان آسان است و فقط باید یک یا دو کار را بر اساس تمیز کاری های قبلی خود انجام دهید. در اینجا ما تمام نکات و مراحل تمیز کردن تشک را جمع آوری کرده ایم و امیدوارم که به زودی بتوانید آن ها را عملی کنید. اگر تا به حال تشک خود را تمیز نکرده اید، در زیر پنج مرحله آورده شده است که می تواند در این زمینه کمک تان کند:
مرحله 1. هر آن چیزی که روی تخت است را جمع کنید و در ماشین لباسشویی بریزید. همیشه هنگام شستن ملافه ها، از گرم ترین درجه آب استفاده کنید.
مرحله 2. جاروبرقی خود را بردارید و همه قسمت های تخت و تشک را تمیز کنید. به درزها و شکاف های تخت توجه ویژه ای داشته باشید. این ها مناطقی هستند که مواد مختلف در آن جمع می شوند.
مرحله 3. لکه ها را چک کنید و سپس پاک شان کنید. اگر میان وعده تان را در رختخواب صرف می کنید یا حیوانات خانگی دارید یا بچه کم سن و سال دارید، طبیعی است که روی تخت تان لک وجود داشته باشد. با این حال این لک ها قابل برطرف کردن هستند. شوینده های خانگی و یا پاککننده های بوی حیوانات خانگی، در این زمینه کمک تان می کنند.
مرحله 4. با جوش شیرین بسترتان را گندزدایی کنید و بوی بد آن را برطرف کنید. جوش شیرین را در تمام سطح تشک بپاشید. نترسید. می توانید از جعبه یک پوندی کامل آن استفاده کنید. برای نتیجه گیری بهتر، به مدت 24 ساعت صبر کنید، یا حداقل صبح این کار را انجام دهید و بگذارید تا عصر اثر کند. اگر اتاق شما آفتاب گیر است که چه بهتر.
مرحله 5. بعد از اینکه جوش شیرین فرصتی برای اثربخشی خود پیدا کرد، مجدداً تشک تان را جارو کنید و آخر اینکه، همیشه از یک محافظ تشک یا روتختی استفاده کنید.
اگر دو بار در سال این مراحل ساده را دنبال کنید، متوجه می شوید که قبل از این خواب تان تا این اندازه شیرین و دل پذیر نبود.
پس از این تمیز کاری اساسی، شما تنها به انجام چند روش تمیزکاری ساده برای نگهداری این درجه از تمیزی نیاز خواهید داشت:
نظم شستشوی کالای خواب برای افراد مختلف متفاوت است. برخی عمومأ با خانه تکانی سال نو کالای خواب خود را می شویند و برخی بصورت فصلی این کار را انجام میدهند و برخی ماهانه. اما با توجه به حساس بودن شستشوی کالای خواب باید زمان بندی دقیقی برای این کار در نظر داشت و به آن پایبند بود. نیاز به شستشوی کالای خواب برای همه کالاها یکسان نیست و مثلا ضرورت شستن ملحفه با ضرورت شستن تشک خوشخواب بسیار متفاوت است. بطور کلی بهتر است ملحفه ها و روبالشی هفته ای یکبار و حداکثر دو هفته یکبار شستشو شوند. این زمان برای پتو به 4 تا 5 ماه می رسد و برای تشک خوشخواب که محافظ تشک داشته باشد 2 بار در سال کفایت میکند. قابل ذکر است اگر ملحفه و روبالشی متعلق به بیمار باشد بهتر است هر روز شسته شود.
شستشوی ملحفه ها بهتر است هفته ای یکبار و ترجیحا در ماشین لباسشویی انجام شود. دلیل ارجحیت شستشوی ملحفه درماشین لباسشویی به شستن با دست آن است که احتمال ماندن ذرات مواد شوینده بعد از آبکشی ملحفه ها به حداقل میرسد در حالی که در آبکشی و شستشوی با دست، احتمال باقی ماندن ذرات پودر و مواد شوینده بر ملحفه ها زیاد است. باقی ماندن این ذرات بر ملحفه ها برای پوست ضرر داشته و ایجاد آلرژی میکند. اگر به هر دلیل قادر به شستشوی با ماشین لباسشویی نباشیم حتما باید ملحفه با حوصله برای چندین بار آبکشی شود.
بهتر است قبل از شستشوی ملحفه ها آن ها را لکه گیری کرده و سپس بشوییم. حتی کمرنگ شدن لکه ها هم بهتر از رها کردن آنها در شستشو است. پس از لکه گیری ملحفه ها را با آب گرم و ترجیحأ با صابون شستشو میدهیم. بهتر است ملحفه ها و لباس ها را با هم درون ماشین نگذاریم ، اینکار هم برای حفظ رنگ ملحفه ها و هم به لحاظ حفظ بهداشت بهتر است.
برای روشن شدن ملحفه های سفید می توان آنها را جداگانه با حل کردن یک چهارم پیمانه آبلیمو در آب گرم شستشو داد. در هتل ها معمولا ملحفه ها را علاوه بر شستشوی با مواد شوینده معمولی ، با نرم کننده و سپس با وایتکس نیز میشویند که این کار اگر مکرر صورت گیرد، طی مدت کوتاهی ملحفه ها را نخ نما میکند اما میتوان گهگاهی ملحفه های سفید را با سفید کننده نیز شستشو داد. بهتر است در شستشوی ملحفه ها از مواد آنزیم دار استفاده نکنیم و برای خشک شدن پس از آبکشی دقیق اجازه دهیم ملحفه ها در هوای آزاد خشک شوند.
با توجه به بالا بودن وزن پتو خصوصا پس از خیس شدن توصیه می شود برای شستشوی پتو آن را به خشکشویی بسپارید اما اگر مایل به شستشوی آنها در ماشین لباسشویی خانگی باشید حتما باید محدودیت وزن ماشین لباسشویی خود را بدانید چراکه وزن پتو پس از خیس شدن تقربا 3 برابر خواهد شد.اگر ظرفیت ماشین لباسشویی تان برای شستن پتو مناسب بود پتوی پشمی را با آب سرد بشویید و اجازه دهید روی دور کم ماشین لباسشویی خشک شود. اما پتوی موهر را حتما به خشکشویی بسپارید چرا که شستشوی پتوی موهر با آب معمولی احتمالا به پتو آسیب می رساند.
برای پتوهایی که در ماشین لباسشویی شسته میشوند بهتر است بجای پودر، از شوینده های مایع استفاده شود چراکه احتمال باقی ماندن ذرات پودر لابلای الیاف پتو بسیار زیاد است . بهتر است پتو را پس از شستن، بدون چلانده شدن در جای مناسبی پهن کنید تا کم کم آب خود را از دست بدهد و خشک شود.
برای شستشوی رو تختی ها ابتدا مطمئن شوید که رنگ پس نمی دهند و اگر در این مورد شک دارین آنها را به خشکشویی بسپارید. اگر از رنگ ندادن روتختی ها مطمئن هستید آنها را با آب سرد بشویید و با درجه کم در خشک کن خشک کنید. وقتی ملحفه ها و رو تختی ها را در ماشین لباسشویی می گذارید حتما توجه داشته باشد بخشی از فضای ماشین لباسشویی را خالی بگذارید تا شوینده هایی که استفاده کرده اید کاملا در تارو پود پارچه ها نفوذ کنند. اگر ماشین لباسشویی را تا حداکثر ظرفیت فضای آن پر کنید ،تا حدی جلوی شستشوی مناسب و پخش خوب مواد شوینده را خواهید گرفت.
برای شستشوی ملحفه ها و روتختی های سفید همچنین میتوانید یک فنجان نرم کننده را با نصف فنجان آمونیاک مخلوط کرده و به هرچه سفیدتر شدن پارچه ها کمک کنید. پس از آنکه روتختی ها را در درجه کم خشک کن قرار دادید بگذارید در هوای آزاد کاملا خشک شوند. از آنجایی که روتختی و روبالشی همیشه در معرض گرد و غبار هستند بستر مناسبی برای ایجاد آلرژی محسوب میشوند بنابراین بهتر است برای خشک شدن در معرض نور آفتاب قرار بگیرند. البته همه روتختی های داتیس امکان شستشو دستی ماشین دارند و سعی شده روتختی جنس خوب را به فروشگاه خود اضافه کند.
بله شستشوی تشک طبی و معمولی امکان پذیر است. طرز شستشوی تشک خوشخواب به این صورت است که در ابتدا باید کاور یا روکش آنرا جدا کنید و جداگانه شستشو دهید. بهتر است روکش در ماشین لباسشویی و با آب داغ شسته شود و خشک کن ماشین لباسشویی نیز فعال شود. بخاطر داشته باشید شستشوی روکش ، برای تشک های خوشخواب بسیار ضروری است. برای تشک خود حتما روکش های دو طرفه زیپ دار و یا یکطرفه کشدار استفاده کنید تا کاملا پهلوها و ترجیحا بخشی از طرف دیگر تشک را هم پوشش دهد و بتواند تا مدت ها تشک را تمیز نگه دارد. با توجه به تماس مستقیم پارچه تشک با بدن انسان و اهمیت روزافزون بهداشت و سلامت خواب؛ تیم طراحی و مهندسی داتیس تمام توان خود را در تولید بکار گرفته و موفق به تولید چندین نوع مختلف پارچه با ویژگی های منحصر به فرد گردید. پارچه های ضدلک و (easy clean) یکی از این موارد می باشد که به راحتی با کشیدن دستمال نم دار لک آن از بین رفته و تمیز می شوند. داتیس این ویژگی را در انواع تشک های طبی و فنری خود به خدمت گرفته است تا فرایند شستشوی تشک را سهل و آسان گرداند.
بعد از جدا کردن روکش ابتدا باید تشک کاملا جارو کشیده شود. برای این کار باید سر باریک جارو برقی انتخاب شود تا تمامی درزهای تشک را پوشش دهد. درزهای تشک محل تجمع گرد و خاک و مو هستند و سلولهای مرده پوست نیز در همین درزها جمع میشوند بنابراین با حوصله جارو کشیدن این درزها بسیار مهم است. وقتی تشک کاملا عاری از گرد و خاک شود میتوان همه لکه های موجود بر آن را دید. بنابراین روش تميز كردن خوشخواب و شستشوی لکه ها ساده تر خواهد شد.
برای شستشوی لکه ها، یک تمیز کننده با کیفیت انتخاب کرده و درآب حل کنید. اگر هیچ تمیز کننده ای در دسترس نبود میتوانید از مایع ظرفشویی استفاده کنید. پارچه ای نه چندان زبر را انتخاب کرده و در مایع فرو ببرید و سپس پارچه را بصورت حلقه ای و دایره وار بر روی لکه بکشید و این کار را چندین بار برای هر لکه تکرار کنید. وقتی برای چند بار این کار را انجام دهید لکه یا پاک شده یا بسیار کم رنگ میشود. حتی اگر لکه بسیار قوی باشد و اینکار تنها کمی بر روی آن اثر کند، می توانید مطمئن باشید باکتری ها و آلودگی لکه را با این کار کاملا از بین برده اید.
پس از اتمام لکه گیری، تشک را در هوای آزاد رها کنید تا کاملا خشک شود. پس از پایان شستشوی لکه و وقتی تشک کاملا خشک شد برای از بین بردن بوی مواد شوینده و بوی ماندگی تشک می توان از جوش شیرین استفاده کرد. بطور کلی جوش شیرین برای رفع بوی نامطبوع بسیار مفید است و برای کالای خواب و پوست شما ضرری ندارد. مقدار جوش شیرین برای یک تشک احتمالا حدود 500 گرم یا کمی بیشتر خواهد بود و باید آنرا کاملا روی سطح تشک پخش کنید. برای اینکار میتوانید از یک الک دستی کوچک استفاده کرده و جوش شیرین را روی سطح تشک بصورت یکنواخت و یک دست بتکانید.
پس از پخش کامل جوش شیرین ، تشک را حداقل برای یک ساعت و اگر محدودیت خاصی ندارید برای چند ساعت به همان حالت رها کنید. اگر در این مدت بتوانید تشک را در معرض نور آفتاب قرار دهید به تاثیر گذاری جوش شیرین کمک شایانی کرده اید. بهتر است این زمان را کوتاهتر نکنید و اجازه دهید جوش شیرین کار خود را بر روی تشک انجام دهد. پس از اتمام 24 ساعت دوباره نوبت جارو کشیدن تشک میرسد. این بار می توانید ابتدا با سری معمولی و پهن جارو بطور کلی جوش شیرین را جارو کنید و سپس با سری باریک درزهای تشک را جارو کشیده و جوش شیرین باقیمانده را خارج کنید.
وقتی کاملا جوش شیرین جارو شد ترجیحا برای مدت کوتاهی تشک را در هوای آزاد قرار دهید و یا پنجره اتاق را باز بگذارید. سپس میتوانید مجددا کاور تشک را بکشید و استفاده از تشک تمیز خود را از سر بگیرید. شستشوی تشک خوشخواب عموما کار سختی به نظر میرسد اما اگر یک روز وقت خود را به این کار اختصاص دهید خواهید فهمید شستشوی دوبار در سال تشک نمیتواند آنقدرها هم سخت و وقت گیر باشد. همچنین میتوانید تشک خود را هر چند ماه یکبار بچرخانید و برعکس کنید تا هم به سالم ماندن و جا نینداختن تشک و هم به تمیز ماندن آن برای مدت طولانی تر کمک کنید. البته اصول و نحوه صحیح چرخاندن تشک را نیز باید در نظر گرفت تا به صورت اصولی انجام شود و به سلامت شما و تشکتان آسیبی وارد نشود که در این مورد نیز تیم تولید محتوای داتیس مقاله ای مفید و کاربردی منتشر کرده است.
همانطور که در مطلب اشاره گردید استفاده از محافظ تشک راهکاری بسیار مناسب جهت جلوگیری از کثیف شدن تشک شما و افزایش زمان نیاز به شستشوی آن می باشد. به همین منظور گروه تشک و کالای خواب داتیس به منظور رفاه حال مشتریان اقدام به تولید محافظ تشک ضدآب و همچنین محافظ تشک جذبی نموده است که اکنون در سبد کالایی این مجموعه موجود می باشد.
آیا می دانید تشک تخت را چگونه بشوییم؟ روش شستن خوشخواب نیز می تواند به سادگی شستن لباس باشد. بهتر است ملحفه ها و روبالشی های خود را هفته ای یکبار شستشو دهید و لحاف یا پتوی خود را ماهی یکبار بشوئید. اما پاک کردن لکه ها از روی تشک معمولا کار ناخوشایندی است. به خاطر داشته باشید که هنگام شستشوی تشک تخت در منزل بیش از اندازه از مواد شوینده و لکه پاک کن ها و همچنین از آب زیاد استفاده نکنید.
برای شستن لکه های ساده می توانید تشک خود را با لکه پاک کن لیمویی یا مایع ظرفشویی رقیق شده تمیز کنید. مایع را روی لکه اسپری کرده سپس اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه بماند. سپس مکررا محل آلوده را پاک کنید و لکه و مواد شوینده را از روی تشک خارج نمائید و برای این کار از یک حوله یا پارچه تمیز استفاده کنید. بخاطر داشته باشید که نباید آب زیادی روی تشک بریزید.
هنگام شستشوی تشک تخت خود به نمادهای شستشوی روی برچسب آن توجه کنید. بعضی تشک ها را نمی توان با آب گرم شست و یا برخی از تشک ها محدودیت های بیشتری هنگام شستشو دارند. همچنین برای از بین بردن لکه های زرد روی تشک می توانید از روش پیشنهادی برای آب کشیدن تشک پنبه ای که در ادامه آمده است، کمک بگیرید.
در صورتی که پوست حساسی دارید یا از آلرژی در رنج می باشید حتما از مواد شوینده مخصوص پوست های حساس و ضد آلرژی استفاده کنید. از مایع لباس شویی بدون عطر استفاده نمائید.
برای از بین بردن لکه ادرار روی تشک و از بین بردن بوی ادرار از تشک خوشخواب باید از روش تميز كردن تشك خوشخواب با جوش شیرین استفاده کنید:
برای پاک کردن لکه خون از روی تشک بهتر است مقدار کمی آب اکسیژنه روی محل لک شده بریزید. سپس با یک پارچه تمیز بلافاصله پس از ریختن آب اکسیژنه لکه را خشک کرده و آلودگی را از روی تشک خارج کنید. اگر لکه همچنان باقی بود کمی مایع لباسشویی را بطور مستقیم روی لکه بریزید. این کار به شکسته شدن پروتئین های موجود در مایعات بدن کمک می کند. سپس ناحیه آلوده شده را به نرمی فرچه بکشید. فراموش نکنید که لکه های خون را باید با آب سرد شستشو دهید چرا که آب گرم باعث ماندگار شدن این لکه ها می شود.
برای لکه هایی که با شستشوی ساده نمی روند، بهتر است از جوش شیرین استفاده نمائید. مقداری جوش شیرین را بعد از ریختن مایع شوینده روی محل لک شده بریزید. اجازه دهید جوش شیرین در طول شب روی محل آلوده بماند و سپس با جاروبرقی آن را از روی تشک پاک کنید.
ساس های بستر یکی از بزرگ ترین دشمن تشک هستند، حتی اگر شما بهداشت تشک تان را رعایت کنید، ساس ها همچنان و به صورت ناخواسته ظاهر می شوند. ممکن است سفر را دوست داشته باشید، اما آنچه نمی دانید این است که تنها با یک سفر، می توانید در چمدان خود ساس ها را وارد منزل تان کنید. اما نگران نباشید. خبر خوب این است که اکثر ساس ها و عفونت های تخت خواب توسط خودتان قابل برطرف شدن هستند.
مایت های غبار در تشک زندگی می کنند و از پوست انسان تغذیه می کنند. آن ها می توانند به پوست شما حمله کرده و آلرژی تان را تشدید کنند و هنگام خواب طولانی تر روی تشک احساس خارش خسته کننده ای را به شما القا کنند. بنابراین، شما باید مایت های غبار را حذف کنید. هنگامی که مایت های غبار در تشک شما ظاهر شدند، هیچ وقت خواب راحتی در شب نخواهید داشت.
مایت های غبار یک مشکل شایع برای اکثر خانواده هاست، اما می توانید برای از بین بردن آن ها از مراقبت های پیش گیرانه استفاده کنید. مایت های غبار روی پوست مرده انسان زندگی می کنند. برای برطرف کردن آن ها می توانید با از بین بردن پوست مرده خود شروع کنید.
نخست توصیه می کنیم که به مدت چند هفته، ملافه ها و روبالشی خود را شستشو دهید. ملافه ها به هنگام خواب، به طور مستقیم با پوست شما در تماس هستند و می توانند برای مدت طولانی پوست مرده ایجاد کنند، که محیط مناسبی را برای رشد مایت های غبار ایجاد می کنند. ملافه و روبالشی خود را هر هفته بشویید، تا مایت های غبار چیزی برای تغذیه پیدا نکنند.
دوم، ملافه و روبالشی خود را در نور آفتاب خشک کنید. نور خورشید دارای اشعه ماوراء بنفش است که می تواند به طور موثر مایت های غبار را از بین ببرد. بنابراین قرار دادن ملافه و روبالشی های خود در معرض مستقیم نور خورشید، روشی ساده و مفید برای برطرف کردن مایت های غبار است.
سوم، بالش خود را چک کنید. اگر بالش تان کثیف است یا بیش از نیمی از سال مورد استفاده قرار گرفته است، آن را با بالش جدیدی جایگزین کنید. بالش همچنین مکانی است که مایت ها معمولاً داخل آن لانه می گزینند. بنابراین هرگز تمیز کردن آن را فراموش نکنید.
مایت های غبار نمی توانند در دماهای بالا زنده بمانند. بنابراین بخارشوی یک انتخاب مناسب برای از بین بردن آن هاست. شما می توانید بخارشوی را حداقل دو بار روی سطح تشک خود بکشید، بیشتر مایت های غبار با این عمل از بین می روند. به یاد داشته باشید که بعد از این کار، تشک خود را در معرض نور آفتاب قرار دهید.
کشیدن جارو همیشه مفید است، چه برای از بین بردن ساس ها و چه برای برطرف کردن مایت های غبار. حتماً هر مکانی، به خصوص لحاف ها و سایر نقاط باریک را جارو کنید.
بهتر است بعد از کشیدن جاروبرقی از روکش تشک استفاده کنید. این پوشش از ورود مایت های غبار در تشک شما جلوگیری می کند. همانطور که می دانید، اگر این مایت ها در تشک شما منزل گزینند، خلاص شدن از شر آن ها خیلی دشوار می شود. یکی دیگر از مزایای استفاده از روکش تشک این است که کار تمیز کردن شما را راحت تر می کند و فقط باید مرتباً ملافه ها و روبالشی های خود را بشویید.
بوها دشمن دیگری برای تشک شما هستند. ممکن است در طول خواب عرق کنید، اگر عرق و مایعات بدن به موقع برطرف نشوند، جذب تشک شما می شوند که در نهایت می توانند بوی بدی ایجاد کنند. در این صورت هرگز هنگام خوابیدن بر روی تشکی بدبو احساس راحتی نخواهید داشت. اگر مدت طولانی این مشکل را چک نکنید، بوها می توانند بر خواب سالم شما تأثیر منفی بگذارند و منجر به مشکلات بزرگتری از جمله رشد باکتری ها و قارچ ها شوند. بنابراین از بین بردن بو و تازه و سالم نگه داشتن تشک بسیار مهم است. اما خبر خوب این است که از بین بردن این بوها کار ساده ای است. تمام مراحل لازم، کشیدن جارو، استفاده از جوش شیرین، اسپری/ اسکراب و خشک کردن تشک با نور خورشید است.
چه موقع زمان جایگزین کردن تشک است؟
همانطور که دیدید در متن حاضر، نکات ساده ای برای تمیز کردن چرک ها و لکه ها، از بین بردن بوها، برطرف کردن ساس ها و مایت های غبار ارائه شد. این نکات و مراحل برای نگه داری از تشک در زندگی روزمره هر فردی کافی هستند. اما آیا ما ملزم به این هستیم که در کل زندگی خود فقط به همین یک تشک محدود باشیم؟ مطلقاً خیر. در برخی موارد، تشک ارزش صرفه جویی را ندارد. در ضمن، اگر بیش از 10 سال است که از یک تشک استفاده می کنید زمان آن فرارسیده است که آن را کنار بگذارید. آنچه ما در نظر داریم کیفیت خواب و سلامتی شماست.
فراموش نکنید که تشک شما ضمانت دارد. بنابراین اگر راجع به تشک مشکلی داشتید، با تولید کننده تشک خود تماس بگیرید. اما یک مورد که اغلب نمی توان از آن غافل شد این است که تولید کنندگان ممکن است ضمانت تشک شما را از باب لکه ها رد کنند. آن ها فکر می کنند که تمیز نگه داشتن تشک وظیفه خود شماست و لکه ها اشتباهات فردی هستند. بعضی از لکه ها می توانند به سطح تشک آسیب برسانند، که ممکن است دائمی و غیر قابل رفع باشند.
هنگام خرید تشک، بهتر است کلیه بندهای ضمانت نامه را بررسی کنید و از مواردی که شامل ضمانت نمی شود آگاهی یابید. همچنین، تولید کنندگان ممکن است پیشنهادات خوبی را برای نگهداری و تمیز کردن تشک به شما ارائه دهند، که می توانید آن ها را امتحان کنید.
یک محیط خواب خوب به معنای یک خواب شبانه بهتر است. از نکاتی که در مجله خواب داتیس آمده است برای شستن تشک تخت در خانه خود استفاده نمائید تا محیط خوابی پاکیزه و ایمن داشته باشید.
اگر کمکی یا سوالی داشتید حتما در نظرات بپرسید. داتیس از زمینه تشکهای طبی و همینطور بالش های طبی با کیفیت فعالیت میکنه و سعی کرده در فروشگاه اینترنتی تشک خودش فقط محصولات تشک و طبی نباشه و از پایه تشک تا تخت خواب های باکیفیت درج کنه. حتما از محصولات ما دیدن کنید.
ملحفه ها و روبالشی باید هفته ای یکبار و حداکثر دو هفته یکبار شستشو شوند. این زمان برای پتو به 4 تا 5 ماه می رسد و برای تشک خوشخواب که محافظ تشک داشته باشد 2 بار در سال کفایت میکند. قابل ذکر است اگر ملحفه و روبالشی متعلق به بیمار باشد بهتر است هر روز شسته شود.
تیم طراحی و مهندسی داتیس موفق به تولید چندین نوع مختلف پارچه با ویژگی های منحصر به فرد گردیده است. پارچه های ضدلک و (easy clean) یکی از این موارد می باشد که به راحتی با کشیدن دستمال نم دار لک آن از بین رفته و تمیز می شوند. این ویژگی در انواع تشک های طبی و فنری داتیس وجود دارد.
تشک را با لکه پاک کن لیمویی یا مایع ظرفشویی رقیق شده تمیز کنید. مایع را روی لکه اسپری کرده و اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه بماند. سپس مکررا محل آلوده را پاک کنید و لکه و مواد شوینده را از روی تشک خارج نمائید. برای این کار از یک حوله یا پارچه تمیز استفاده کنید.
بهتر است مقدار کمی آب اکسیژنه روی محل لک شده بریزید. سپس با یک پارچه تمیز بلافاصله پس از ریختن آب اکسیژنه لکه را خشک کرده و آلودگی را از روی تشک خارج کنید.
بهتر است از جوش شیرین استفاده نمائید. مقداری جوش شیرین را بعد از ریختن مایع شوینده روی محل لک شده بریزید. اجازه دهید جوش شیرین در طول شب روی محل آلوده بماند و سپس با جاروبرقی آن را از روی تشک پاک کنید.
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
سلام دوست عزیز، مرسی از لطف بی پایان شما
به نظر من راهکار بهتر اینه که یک محافظ تشک بخریم که مشکل برامون پیش نیاد .من روزی که تشک خریدم محافظم خریدم و هنوز تشکم نو و تمیزه
سلام من تشکم لک شده بود و با شستشو لکش نمی رفت ولی به کمک مقاله شما مشکلم حل شد. مرسی