پارچه تنسل ، پارچه ای فوق العاده است که قدمی بزرگ در راه رسیدن به صنعت نساجی پایدار و دوستدار طبیعت محسوب می شود. این پارچه شگفت انگیز با نام لیوسل نیز شناخته می شود.
لیوسل الیافی از جنس سلولوزی است که از سال 1972 تولید آن آغاز شده است. پارچه تنسل با این نام از سال 1980 تولید می شود.
پارچه تنسل از خمیر چوبی تهیه می شود که از مزارع پایدار کشت درخت بدست می آید. تولید این پارچه با بهره گیری از تکنولوژی نانو و در یک چرخه بسته انجام می شود که تمام محلول ها و گازهای متصاعد شده در فرایند تولید را به چرخه بر می گرداند. در نتیجه محیط زیست را آلوده نمی کند.
به این ترتیب ، این پارچه توسط سازمان بین المللی نظارت بر جنگل ها مورد تائید قرار گرفته و 100 درصد قابل تجزیه زیستی است. اما احتمالا بهترین مزیت این الیاف ، تنوع ، حس راحتی فوق العاده و تجربه دلنشینی است که شما می توانید از پارچه های بافته شده با تنسل بدست بیاورید.
پارچه تنسل از سلولوز طبیعی که در خمیر چوب یافت می شود ، ساخته می شود و به لحاظ مصرف انرژی و مواد اولیه در فرآیند تولید کالایی اقتصادی است. هیچ گونه مواد شیمیایی مضر یا خطرناک در تولید این پارچه بکار نرفته است و بطور کامل قابل تجزیه در محیط زیست می باشد.
پارچه تنسل را با هر رنگی که در ذهن داشته باشید می توانید تولید کنید. این ویژگی نتیجه قدرت جذب بالای این الیاف است. این پارچه ها می توانند با استاندارد های بالایی رنگ شوند.
این پارچه دوستدار محیط زیست ، قابلیت تنفسی طبیعی دارد و 50 درصد بیشتر از نخ پنبه قابلیت جذب رطوبت را دارد.
به دلیل توانایی بالای پارچه تنسل در جذب رطوبت ، محیط رشد باکتری ها را از بین می برد و به این ترتیب پارچه ای ضد باکتری محسوب می شود.
به لحاظ حسی که هنگام لمس پارچه به شما می دهد ، نرمی و انعطاف پذیری در تماس با پوست و محافظت از پوست ، پارچه ای مناسب برای پوست های حساس می باشد.
این پارچه طبیعی قابلیت تشکیل الیاف کنترل شونده ای دارد ، لذا قابلیت دستکاری بالایی برای این که شکل مورد نظر را پیدا کند ، دارد.
پارچه تنسل می تواند در هر دو حالت خشک و خیس کیفیت خود را حفظ کند و حداکثر مقاومت را در برابر چروکیدگی از خود نشان می دهد.
پارچه های ظریف می توانند در آب سرد و شوینده ای ملایم با دست شسته شده و با آویزان کردن از بند رخت خشک شوند. پارچه تنسل در اولین شستشو حدود 3 درصد آب رفته و جمع می شود اما پس از آن در شستشو های بعدی مقاوم است.
شستن پارچه تنسل در ماشین لباس شویی در حالت شستشوی ملایم از نظر بسیاری از تولید کننده ها اشکالی ندارد. ( برچسب راهنمای شستشوی تولید کننده را بخوانید ) خشک کردن روی بند رخت نسبت به خشک کردن در ماشین خشک کن ارجحیت دارد.
برای این که پارچه گرفته شده از الیاف لیوسل بتوانند مقاومت بیشتری در برابر شستشو داشته باشند برخی از تولید کنندگان پارچه از ترکیب ان با الیاف دیگر استفاده می کنند.
در صورتی که تمایل دارید پارچه تنسل را اتو کنید بهتر است از یک اتوی گرم استفاده کنید چرا که یک اتوی خیلی داغ می تواند آن را بسوزاند. بخصوص اتو کردن رو تختی و لحاف با اتوی خیلی داغ می تواند به آن ها آسیب برساند.
در صورتی که روی محصول شما بر چسب «غیر قابل شستشو» یا «شستشو تنها در خشک شویی» خورده باشد ، این به دلیل استفاده از الیاف دیگر در بافت پارچه یا در دوخت کالای شما است. بطور مثال ممکن است آستر آن از جنسی باشد که بیشتر از پارچه تنسل آب می رود.
بطور کلی بهتر است قبل از خرید و یا شستشو نیازمندی های آن را بشناسید. این موضوع تنها در مورد پارچه تنسل نبوده و برای همه انواع پارچه ها صدق می کند.
آب رفتن پارچه تنسل در اولین شستشو به اندازه 3% سایز پارچه ، یکی از معایب این نوع پارچه محسوب می شود ، که البته در صورتی که تولید کننده به این ویژگی پارچه در فرایند تولید توجه کرده باشد، خریدار هنگام استفاده از آن دچار مشکلی نخواهد شد.
دیگر عیب پارچه تنسل گران تر بودن آن ، نسبت به دیگر الیاف و پارچه ها از قبیل نخ پنبه و رایون است. با این حال مزایای بکار گرفتن این الیاف باعث شده است که به رغم گران تر شدن فرایند تولید ، به طور وسیعی از تولید لباس گرفته تا تولید کالای خواب مورد استفاده قرار بگیرد.
ظاهر زیبا و نرمی فوق العاده الیاف لیوسل موجب توجه تولید کنندگان کالای خواب به این الیاف طبیعی برای استفاده به عنوان پارچه تشک ، ملحفه ، لحاف ، روتختی و رو بالشی شده است. از طرف دیگر ویژگی های طبیعی این پارچه باعث می شود که مصرف آب در فرآیند تولید کاهش پیدا کند.
به این ترتیب ویژگی هایی از قبیل نرمی، دوام مناسب و بهداشتی بودن این الیاف، به رغم گران تر بودن نسبی، کاربرد آن را در تولید کالای خواب افزایش داده است. شرکت داتیس نیز در تولید روتختی های خود از پارچه تنسل استفاده می کند و از خاصیت رنگ پذیری آن برای عرضه طرح های متنوع بهره می گیرد.
منبع :