اسپرم بهتر به توانایی باروری مردان مربوط می شود و مطالعات نشان می دهند که مقدار خواب می تواند بر روی شانس بارداری اثر گذار باشند. به عبارت دیگر خواب خیلی کم یا خیلی زیاد باعث کاهش توانایی مرد در حامله کردن همسر خود می شود. در ادامه با جزئیات این تحقیقات آشنا خواهیم شد.
مردانی که می خواهند بچه دار شوند باید چک کردن ایمیل هایشان را در انتهای شب کنار بگذارند و تا دیروقت سریال های نتفلیکس را تماشا نکنند و کمی بیشتر بخوابند.
بطور سنتی مشکل ناباروری را مسئله زنان می دانند اما این تصور غلطی است. از هر سه پرونده ناباروری یکی تنها به مردها مربوط است و می توان گفت که نیمی از مشکل بچه دار نشدن زوج ها به مردان مربوط می شود.
زود خوابیدن می تواند به توان باروری مردها کمک کند. بر اساس پژوهش جدیدی دانشمندان دریافته اند که شانس داشتن اسپرم های باکیفیت تر در کسانی که قبل از ده و نیم شب می خوابند، تا چهار برابر بیشتر است.
همچنین به نظر می رسد، مردهایی که حدود هشت ساعت در طول شب می خوابند، نسبت به افرادی که کمتر از هفت ساعت می خوابند اسپرم سالم تری نیز دارند. کارشناسان باروری می گویند که یافته ها نشان می دهند زوج هایی که قصد بچه دار شدن دارند باید به محدود کردن مزاحمت هایی بپردازند که باعث بیدار ماندن آن ها در طول شب می شوند از قبیل چک کردن ایمیل یا تماشای تلویزیون تا دیروقت.
پژوهش اخیر الگوهای خواب حدود 104 داوطلب مرد را بررسی کرده است که در دانمارک به کلینیک های زایمان و بارداری مراجعه کرده بودند. 48 نفر از آن ها اسپرم سالمی داشتند و 56 نفر دارای کیفیت پائینی در اسپرمشان بودند. در پژوهش دیگری که در دانشگاه بوستون انجام شده است از بین 790 زوجی که تتحت نظر قرار گرفته اند افرادی که کمتر از 6 ساعت یا بیش از 9 ساعت می خوابیدند بیشتر دچار مشکلات بارداری بودند.
خواب نقشی کلیدی در تعدیل هورمون ها و سطوح استرس بدن دارد که می توانند بر توان باروری افراد موثر باشند و محرومیت از خواب می تواند باعث شود که سیستم ایمنی فعال تر شده و به اسپرم ها حمله کند.
مردانی هستند که دو سال است که تلاش می کنند بچه دار شوند و کمی زودتر رفتن به تخت خواب می تواند اهمیت زیادی داشته باشد چون باعث می شود بیشتر بخوابند. مردهایی که دچار بی خوابی هستند شاید به دلایل روانشناختی استرس بیشتری دارند که این موضوع باعث تضعیف توان باروری آن ها می شود.
در این تحقیقات به کیفیت عمومی خواب نیز توجه شده است اما هیچ ارتباطی بین بیدار شدن در طول شب مثلا برای رفتن به دستشویی و کیفیت و تعداد اسپرم مردها پیدا نشده است. البته اثرات نداشتن خواب کافی بر بدن انسان بیش از مواردی است که اینجا مورد بررسی قرار گرفته است.
اثر خواب بر تقویت اسپرم بیشتر به علت تغییرات هورمونی است. کارشناسان باروری می دانند که تستوسترون برای بازسازی اهمیت زیادی دارد و بیشترین میزان ترشح این هورمون در مردان، هنگام خواب اتفاق می افتد. مجموع مدت خواب به نوبه خود بطور مثبتی با سطوح تستوسترون ارتباط دارد.
همه زوج هایی گه در تحقیقات دانشگاه بوستون شرکت کرده بودند قصد بچه دار شدن داشتند و آنها بیش از 6 چرخه قاعدگی برای این موضوع تلاش کرده بودند. زوج ها به پرسش هایی درمورد الگوهای خوابشان و این که آیا اختلال خواب داشته اند یا خیر پاسخ دادند. مردهایی که بیش از نیمی از این مدت را اختلال خواب داشتند، کمتر از بقیه توانسته بودند همسرشان را باردار کنند.
تحقیقات دیگر نشان داده اند که خوردن میوه و سبزیجات بیشتر از گوشت و چربی به تولید بهتر اسپرم کمک می کند. مردانی که دارای وزن سالمی هستند عموما توانایی جنسی بهتری دارند. همچنین ورزش بیشتر، سیگار نکشیدن، ویتامین د کافی و خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان های بیشتر می توانند به تقویت توان جنسی مردان کمک کنند.
درمان ناباروری مردان می تواند یکی از سخت ترین چالش های پیش روی مردها باشد. اما ناتوانی در داشتن فرزند می تواند باعث شود که یک مرد به شدت احساس شکست و ضعف داشته باشد چراکه ممکن است حس کند نمی تواند به وظایف اولیه مردانه اش عمل کند.
اما از آنجایی که مقدار خواب بر تولید اسپرم اثر قابل توجهی دارد، کارشناسان باروری مستقل برای افرادی که تلاش می کنند بچه دار شوند توصیه هایی دارند. کارشناسان می گویند: این مردها باید به چیزهایی که آن ها را بیدار نگه می دارد فکر کنند و عادت هایشان را تغییر دهند. بازی با گوشی موبایل تا دیروقت شب نیز به دلیل نور آبی صفحه نمایش گوشی های هوشمند باعث بی خوابی افراد می شود. باید عادت هایی مثل این را کنار بگذارند.
همچنین زودتر رفتن به تخت خواب با همسرتان به شما فرصت داشتن روابط جنسی بیشتری خواهد داد که شانس موفقیت شما را بیشتر می کند.
کارشناسان داتیس توصیه می کنند کیفیت خوابتان را بهبود ببخشید و با تغییر سبک زندگی، ورزش بیشتر و کاهش مصرف غذاهای چرب و ترک مصرف دخانیات شرایط جسمانی خود را اصلاح کنید. اما در صورتی که با رعایت موارد فوق و بیش از 12 ماه، داشتن روابط محافظت نشده به قصد بچه دار شدن موفق نشدید حتما به یک متخصص بارداری مراجعه نمائید.