آلودگی صوتی یکی از مشکلات زندگی شهری است که بر کیفیت خواب و سلامتی عمومی ما تاثیری منفی می گذارد. چه شما نسبت به سروصداهای شبانه حساس باشید یا نه، حتی اگر خواب سنگینی داشته و مثل سنگ بخوابید، همچنان این صداهای مزاحم قابلیت اثر گذاری بر استراحت و سلامتی شما را دارند.
در کلان شهرهای شلوغ می گویند سکوت حکم طلا را دارد. خوابیدن در محلی پرسر و صدا نه تنها کیفیت خواب شما را مختل می کند، بلکه باعث می شود شما رضایت کمتری از کل خوابتان داشته باشید. بخشی از علتش این است که در طول خواب، مغز به ثبت و پردازش صداها ادامه می دهد که بر همه چیز از ضربان قلب گرفته تا فشار خون اثر می گذارد و این نیز به نوبه خود عامل بیدار شدن های نابهنگام در نیمه شب می شود.
آلودگی صوتی، چه شما متوجه آن باشید یا نباشید، می تواند موجب بیدار شدن شما با حس نارضایتی و ناآرامی شود. بهتر است در مورد اینکه چگونه سطوح صداهای مزاحم بر رضایت شما از خوابتان اثر می گذارد و این که چطور می توان آن را مدیریت کرد مطالعه نمائید.
شگفت آور نیست که صداهای بلند در طول شب باعث شود شما از خواب بپرید. درجه شدت این اتفاق بستگی به این دارد که شما درکدام مرحله از خوابتان باشید، چه زمانی از شب باشد، و شما نسبت به خود آن صدا چه حسی داشته باشید. برای نمونه، در مراحل سبک تر خواب ، مثلا تا چند دقیقه اولی که شما چشمانتان را می بندید، یا در دوره های مشخصی از نیمه شب، صداهای مزاحم توان این را دارند که اختلال بیشتری ایجاد کنند.
البته سروصدای مزاحم می تواند شما را از خواب عمیق هم بیدار کند و در نیمه دوم شب بیشتر می توانند خواب شما را مختل کنند. درحالی که بعد از این مزاحمت ها، شما ممکن است بتوانید به خوابتان برگردید، نتیجه این خواهد شد که هنگام بیدار شدن در صبحگاه، شما احساس نارضایتی از میزان استراحت خود خواهید داشت، حتی اگر شما ندانید که علت این نارضایتی چیست.
هنگامی که صدای مزاحم برایتان آشنا بوده و بار احساسی دارد، از قبیل صدای گریه یک بچه گرسنه، بازهم شما از خواب بیدار می شوید. بعضی ها به وزوز زندگی شهری در پس زمینه زندگیشان یا یه صدای ترافیک در پیرامونشان عادت دارند اما صداهایی که می توانند هشدار دهنده خطر باشند، مانند جیغ ترمز ماشین یا بوقی ناهنجار می تواند خواب را از سر شما بپراند و اثری منفی بر سلامتی شما باقی گذارد. این نوع صداهای استرس آور هم توانایی شما در خوابیدن را کاهش می دهد و هم بر حسی که شما هنگام صبح خواهید داشت اثر می گذارد.
حتی اگر شما بیشتر شب را در خواب بگذرانید، سطوح بالای آلودگی صوتی موجب افزایش ناآرامی درطول خواب خواهد شد. این نا آرامی ها شامل پیچش، حرکت و جابجایی در تخت خواب و انتقال بین مراحل خواب خواهد شد. همه این وول خوردن ها و تقلا کردن ها می توانند منجر به احساسی ذهنی از نارضایتی نسبت به خواب شوند. همین طور در روز بعد موجب احساس خواب آلودگی و تغییر خلق و خو خواهد شد.
به حداقل رساندن صداهای مزاحم قبل از این که به تخت خواب برویدف شما را یک قدم به داشتن خواب بهتر و رضایت بیشتر از خوابتان نزدیک تر خواهد کرد. می توانید از یک ماشین تولید صوت سفید در اتاق خوابتان استفاده کنید و یا درصورت زندگی در محله ای خیلی شلوغ، پوشاندن گوش هایتان با گوش گیر را امتحان کنید. تخت خوابتان را دور از پنجره ها و دیوارهای باریک قرار دهید و همه ابزارهای الکترونیکی موجود در منزلتان را قبل از خواب، خاموش کنید.
بعضی صداها غیرقابل اجتناب هستند، اما محدود کردن امکان سروصدای بلند افتادن ها، کشیده شدن ها و دیگر صداهای مزاحم در هنگام خوابیدن می توانند به افزایش حس رضایت شما در طول روز بعدی کمک کنند. می توانید موارد زیر برای کاهش و محدود کردن صداهای داخل خانه رعایت کنید:
علاوه بر عوامل ذکر شده انتخاب یک کالا خواب مناسب و استاندارد و از یاد نبرید. تشک وکالا خواب داتیس با محصولات متنوع و استانداردی که دارد تا حد بسیار بالایی سلامت خواب شما را تضمین می کند.