کم کاری تیروئید یا هیپو تیروئیدی باعث می شود که شما در طول روز احساس خستگی کنید و در هنگام شب خواب نامناسبی داشته باشید. حالا اگر تشک شما حاوی مواد شیمیایی خاصی باشد که سلامتی غده تیروئید را تهدید کند، وضعیت بدتر نیز خواهد شد.
زمانی که مشکل ما مبارزه با خستگی است که اغلب با کم کاری تیروئید همراه است ، بخشی از پاسخ ساده است : بیشتر بخوابید. به حرف ساده است ، اما بسیاری از مردم خواب مورد نیازشان را دریافت نمی کنند. افراد بالغ حداقل 7 ساعت خواب لازم دارند ، اما بر اساس تحقیقی 40 درصد از مردم خواب کمتری دارند.
کم کاری تیروئید نقصی در هورمون های تیروئید است که باعث می شود متابولیزم و بسیاری فعالیت های دیگر بدن کند شوند. هورمون های تیروئید کمک می کنند تا بدن متابولیزم را تنظیم و ضربان قلب را مشخص کند.
از آنجایی که این هورمون ها بر کارکردهای گوناگونی در بدن اثر می گذارند ، در صورت نقصی در آن ها ، شما نشانه ها و عارضه هایی هم در طول روز و هم در شب ، شامل خستگی در طول روز و بی خوابی در طول شب را تجربه خواهید کرد.
در کنار خستگی روزانه ای که به دلیل کاهش متابولیزم بدن رخ می دهد ، کم کاری تیروئید خطر ابتلا به اختلالات خواب را نیز افزایش می دهد. حدود 30 درصد از افراد مبتلا به اختلال تیروئیدی ، دچار آپنه خواب نیز هستند. در این افراد کاهش میزان اکسیژن و تقلا برای تنفس در محیطی بسته مخل خوابشان می شود.
اولین گام برای درمان مشکلات خواب و خستگی ناشی از کمک کاری تیروئید ، رساندن هورمون های تیروئیدی به میزان طبیعی است. افرادی که مشکوک به اختلال هیپو تیروئیدی هستند ، ابتدا برای کنترل سطح هورمون هایشان باید آزمایش شوند و این مشکل را به خوبی کنترل کنند.
شما نباید سر خود دارویی را برای درمان مشکل کم کاری تیروئید مصرف کنید ، چرا که این داروها باید در مقدار و میزان مشخصی مصرف شوند و استفاده بیشتر از آن ها می تواند منجر به اختلال بی خوابی (Insomnia) شود.
اما دکتر روزنبورگ می گوید توصیه هایی که می شود به بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید داشت مشابه با دیگر افرادی است که دچار مشکلات خواب ، کم خوابی و یا بی خوابی هستند:
یک دمای راحتی بخش برای اتاق خواب افراد مبتلا به کم کاری تیروئید خیلی مهم است ، بخصوص در زمان هایی که شما در فرایندی هستید که طی آن غده تیروئیدتان تنظیم می شود.دکتر روزنبورگ دمای بین 18.5 و 21.5 درجه سانتیگراد را پیشنهاد می دهد.
سعی کنید حدود یک ساعت قبل از این که به تخت خوابتان بروید چراغ ها را خاموش کرده و محیطی تاریک آماده کنید. اتاق خود را تاریک نگه دارید و هر گونه نور درخشان یا چشمک زنی را خاموش کنید. تاریکی به تولید طبیعی هورمون ملاتونین کمک می کند.
داشتن یک روال آرامش بخش قبل از خواب یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانید برای تسهیل یک خواب خوب داشته باشید. دوش آب گرم بگیرید ، از بوی اسطخدوس در اتاق خواب خود استفاده کنید ، کتاب مورد علاقه خود (کتاب واقعی نه کتاب الکترونیکی) را بخوانید ، یا به یک موسیقی آرامش بخش گوش کنید.
در صورتی که تشک شما عمری بیش از هفت سال دارد ممکن است مشکل ساز باشد. دکتر روزنبورگ به بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید توصیه می کند از راحتی و پشتیبانی تشک خود اطمینان حاصل کنند.
خوردن غذایی سنگین یا غذایی غیر معمول ، قبل از خواب می تواند خواب شما را مختل کند. قبل از خواب از خوردن غذاهای تند و فلفلی یا نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
خوردن چیزی کوچک با ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات ها ، از قبیل کراکر سبوس دار و کره بادام زمینی قبل از خواب می تواند به تنظیم تعادل قند خون در طول شب کمک کند. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید می توانند با خوردن غذاهایی از این دست ، شب را بدون مشکلات هاضمه سپری کنند.
یکی از عوامل اصلی ایجاد اختلال در خواب ، استرس است. استفاده از تکنیک های آرامش بخشی مانند مدیتیشن و یوگا می تواند برای کاهش استرس مفید باشد.
بر اساس مطالعاتی که به تازگی در مدرسه سلامتی عمومی دانشگاه هاروارد انجام یافته است ، زنان جوانی که در معرض اسیدهای دی فنیل پلیبرومین معروف به PBDEs قرار می گیرند بیشتر در خطر ابتلا به اختلال کمک کاری تیروئید بودند.
اسیدهای دی فنیل پلیبرومین ، مواد شیمیایی ضد حریقی هستند که بطور گسترده ای در صنعت نساجی ، مبلمان و اثاثیه و لوازم الکترونیکی استفاده می شوند. این پژوهش نشان داد که بین تماس با برخی از این مواد شیمیایی ضد حریق و خطر ابتلا به کمک کاری تیروئید ارتباط وجود دارد.
اما توصیه کارشناسان و محققان به مصرف کنندگان کالا این است که هنگام خرید کالاهای مورد نیاز خود همیشه به برچسب اطلاعات کالا توجه نموده و آن را به دقت مطالعه نمایند. برخی اثاثیه منزل از جمله انواع تشک ها از آن جایی که بیشتر با بدن ما در تماس هستند دارای حساسیت بیشتری نیز هستند.
بخصوص افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید توجه داشته باشند که در تشک و کالای خوابشان از اسیدهای دی فنیل پلیبرومین استفاده نشده باشد.
منابع:
https://www.everydayhealth.com/hs/healthy-living-with-hypothyroidism/sleep-better/