سلامتمجله

چقدر بخوابیم بهتر است؟ خواب کافی برای حفظ سلامتی ما چقدر است؟

در یک شبانه روز خواب کافی برای بدن چند ساعت است؟ خواب کمتر چه آسیب هایی می تواند به بدن ما وارد سازد؟ آیا بیشتر خوابیدن برای سلامتی ما مفید است؟ پاسخ این سوالات را می توانید در یادداشت زیر پیدا کنید.

چقدر بخوابیم بهتر است؟ خواب کافی برای حفظ سلامتی ما چقدر است؟

خواب یکی از حیاتی ترین شاخص های یک زندگی سالم است. ما یک سوم از عمر خود را در خواب می گذرانیم و وضعیت عمومی سلامتی خواب ما در تمام طول عمر یک سوالی اساسی است.

بیشتر ما می دانیم که داشتن خوابی خوب در طول شب، اهمیت زیادی دارد، اما تعداد کمی از ما واقعا آن هشت ساعتی را که باید درون تخت خواب و لابلای ملحفه ها بگذرانیم، رعایت می کنیم. برای بسیاری از ما که کمبود خواب داریم داشتن یک استراحت کامل، حسی بیگانه شده است.

مسائل پیچیده دیگری از قبیل محرک هایی مانند قهوه و نوشیدنی های انرژی زا، ساعت های زنگ دار و نورهای خارجی از جمله نور دستگاه های الکترنیکی بر ریتم چرخه طبیعی بدن یا ساعت زیستی بدن تاثیر می گذارند. به هم خوردن چرخه خواب و بیداری در بدن باعث می شود نتوانیم خواب کافی و با کیفیت داشته باشیم.

نیاز افراد به خواب نسبت به سن آن ها و بخصوص سبک زندگی و سلامتی آن ها متغییر است. برای این که تشخیص دهید چه مقدار خوابیدن برای شما کافی است، نباید تنها به طیف نیازهای خواب بسنده کنید، بلکه باید شاخص های سبک زندگی از قبیل برنامه کاری و استرس را که بر کمیت و کیفیت خواب شما اثر می گذارند مد نظر قرار دهید.

واقعا چقدر خواب لازم داریم؟

بنیاد ملی خواب امریکا نتایج مطالعه ای در سطح جهان را منتشر کرده است که بیش از دو سال زمان صرف تکمیل آن شده است. این یادداشت از نتایج آن تحقیق استفاده کرده است.

هجده دانشمند و محقق برجسته کنار هم جمع شدند و مطالعه ای عمیق بر روی مقدار خواب لازم انجام دادند. با این حال این تحقیق نتوانست مقدار دقیقی از خواب مورد نیاز برای مردم در سنین مختلف مشخص کند و محققان بر روی چارتی به توافق رسیدند که حداقل و حداکثر مقدار خواب مورد نیاز برای هر فرد را حدودا مشخص می کند.

با این اوصاف توجه به نیازهای فردی خودتان بسیار مهم بوده و می توان فهمید که در مقدارهای متفاوتی از خواب چه احساسی به ما دست می دهد. این سوالات را از خودتان بپرسید:

آیا شما با هفت ساعت خوابیدن، فعال، سالم و شاد هستید؟ یا برای این که بتوانید با انرژی بالایی فعالیت های روزمره خود را انجام دهید نیاز دارید تا 9 ساعت خواب با کیفیت داشته باشید؟

  • آیا شما مشکل اضافه وزن دارید؟ آیا در معرض هر گونه بیماری هستید؟
  • آیا دچار مشکلات خواب هستید؟
  • آیا برای بیدار ماندن در طول روز وابسته به کافئین هستید؟
  • آیا در هنگام رانندگی احساس خواب آلودگی می کنید؟

برای پی بردن به مقدار ساعت لازم برای داشتن خواب کافی باید به این سوالات فکر کنید و به آن ها پاسخ دهید.

توصیه های جدید بنیاد ملی خواب امریکا بر اساس تحقیقات انجام شده برای سنین مختلف

توصیه های جدید بنیاد ملی خواب امریکا بر اساس تحقیقات انجام شده برای سنین مختلف

توصیه هایی در مورد زمان لازم برای داشتن خواب کافی

توصیه های جدید بنیاد ملی خواب امریکا بر اساس تحقیقات انجام شده برای سنین مختلف به شرح زیر است:

نوزادان (تا سه ماهه): میزان خواب بین 14 الی 17 ساعت در روز

خردسالان (4 الی 11 ماهه): بین 12 تا 15 ساعت در روز

کودکان (1 تا 2 ساله): بین 11 الی 14 ساعت خواب در روز

بچه ها (3 الی 5 ساله): بین 10 الی 13 ساعت خوابیدن در روز

بچه مدرسه ای ها (6 تا 13 ساله): خواب کافی باید بین 9  الی 11 ساعت در روز باشد

نوجوانان (14 تا 17 ساله): بین 8 تا 10 ساعت خواب روزانه

جوانان در سن بلوغ (18 تا 25 ساله): بین 7 الی 9 ساعت خواب در روز

بزرگسالان (26 تا 64 ساله): بین 7 تا 9 ساعت خواب برای این سنین نیز کافی خواهد بود

بزرگسالان مسن تر (بالای 65 سال): بین 7 الی 8 ساعت خوابیدن در روز کافی خواهد بود

کیفیت خواب خود را همین امروز ارتقا دهید

راه رسیدن به یک خواب سالم تر و یک سبک زندگی سالم تر، از توجه به عادت ها و نیازهای فردی خودتان آغاز می شود. ببینید بدن شما نسبت به مقادیر متفاوتی از خواب چه واکنشی نشان می دهد. به خلق و خو، انرژی و سلامتی خودتان پس از یک خواب شبانه بی کیفیت و بد توجه کنید و آن را با وضعیت خودتان پس از یک خواب خوب شبانه مقایسه نمائید.

از خودتان بپرسید که “چه قدر پیش می آید که من یک خواب خوب شبانه داشته باشم؟” . مانند ورزش و یک رژیم غذایی خوب، خواب کافی نیز برای سلامتی عمومی شما ضروری و حیاتی است.

برای داشتن یک خواب کافی این چند توصیه را جدی بگیرید:

  • زمانبندی مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن حتی در روزهای تعطیل داشته باشید.
  • قبل از خوابیدن کاری برای آرامش یافتن ذهن و بدنتان انجام دهید.
  • روزها ورزش کنید.
  • دما، روشنایی و سر و صدای اتاق خواب خودتان را تنظیم کنید.
  • روی یک تشک راحت بخوابید و از یک بالش مناسب استفاده کنید.
  • از دزدان مخفی خواب، از قبیل الکل و کافئین حذر کنید.
  • قبل از رفتن به تخت خواب دستگاه های الکترونیکی خود را خاموش نمائید.

در صورتی که در طول روز احساس خواب آلودگی، کسالت و گیجی می کنید، شب ها نمی توانید بخوابید، خروپف می کنید یا دندان قروچه دارید، در پاهایتان احساس درد می کنید و یا بی خوابی طولانی مدت دارید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. کارشناسان داتیس یادداشت هایی را برای کمک به شما در مجله خواب داتیس گردآورده اند که مطالعه آن ها نیز می تواند شما را از مشکلات خواب آگاه سازد.

داشتن تشک مناسب را هم از یاد نبرید که اگر طبق آناتومی بدن شما باشد و تمامی موارد استاندار بودن در آن رعایت شده باشد به داشتن خواب کافی بسیار کمک می کند.

مشاهده تشک های مناسب و استاندارد داتیس:

منبع

نظرات (14)