ارزیابی تشک های موجود در بازار و انتخاب تشکی جدید که راحت ، با کیفیت و قادر به پشتیبانی از بدن باشد از اهمیت زیادی برخوردار است. در این میان پیام های تبلیغاتی و بازاریابی ، تخفیف ها و دیگر پیشنهادات ویژه فروشندگان کالای خواب و همچنین وجود ویژگی های مختلف در تشک های موجود در بازار انتخاب تشک مناسب را به یک چالش تبدیل کرده است.
با درک ترکیب فیزیکی یک تشک و آماده شدن برای پرسیدن و کسب اطلاع از مواد درون آن ، افراد می توانند بطور صحیح به ارزیابی تشک های گوناگون بپردازند. اما بعضی از فروشگاه ها برشی از تشک های خود را برای مشاهده ترکیب درونی آن ارائه می دهند که کمک خوبی برای درک ساختار درونی تشک و قضاوت در مورد کیفیت آن است.
تعدادی از ترکیبات فیزیکی مهمی که در ادامه این یادداشت آمده است برای ارزیابی تشک خوب از اهمیت بالایی برخوردار هستند :
سیم های استفاده شده در فنر ها در ضخامت های مختلفی عرضه می شوند. درجه ضخامت فنر با عددی نشان داده می شود که هر قدر این عدد کوچکتر باشد نشان دهنده سیم های ضخیم تر و سخت تر و در نتیجه تشکی سفت تر است. میزان سفتی یکی از مهمترین ویژگی ها در ارزیابی تشک است. انتخاب میزان سفتی مناسب بر کیفیت خواب شما تاثیر مهمی خواهد داشت.
بیشتر بودن تعداد فنر های یک تشک احتمالا نشان دهنده کیفیت بالاتر تشک است ، اما این بدان معنی نیست که بهترین تشک آن باشد که بیشترین تعداد فنر را دارد. افرادی که دچار کمر درد هستند باید خودشان با تست و ارزیابی تشک تصمیم بگیرند که کدامیک راحتی بیشتری برایشان فراهم کرده و درد کمرشان را کمتر می کند.
علاوه بر فنرهای داخل تشک ، پد روی آن نیز بر میزان کیفیت تشک اثر مهمی دارد و در ارزیابی تشک باید مورد توجه قرار بگیرد. پد تشک معمولا از موادی مانند فوم پلی اورتان ، پلی استر پف کرده یا پنبه حلاجی شده ساخته می شود. در تشک های ترکیبی جدیدتر ، فوم های هوشمند و لاتکس نیز استفاده می شوند.
پد جداگانه تشک ها ، گزینه های گران قیمت تری محسوب می شوند که هزینه ای اضافی به خریدار تحمیل می کنند اما بعضی افراد بدلیل راحتی خوبی که این پد ها فراهم می کنند ، استفاده از آن ها را ترجیح می دهند و معتقد هستند که ارزش هزینه اش را دارد.
این نوع پد تشک ، زیر لایه دوخته شده بالایی قرار می گیرد و معمولا از فوم ساخته می شود. استفاده از لایه های مختلف در یک تشک به طراح تشک امکان آن را می دهد که میزان سفتی و نرمی متفاوتی در بخش های مختلف یک تشک ایجاد کند. معمولا قسمت های میانی تشک سفت تر طراحی می شود تا پشتیبانی بیشتری از کمر و ستون فقرات ایجاد کند.
این پد روی فنرها قرار می گیرد و مانع از احساس فنر در روی تشک می شود. همچنین از آسیب رساندن فنر به لایه بالایی تشک جلوگیری می کند. ممکن است در ارزیابی تشک های مرغوب این نکته چندان قابل ملاحظه به نظر نرسد اما در تشک های ارزان قیمت بسیار محتمل است که پد ایزوله سازی مناسبی استفاده نشده باشد.
لایه بیرونی تشک از پارچه ای تشکیل شده است که معمولا از جنس پلی استر یا ترکیب پلی استر و پنبه می باشد. پارچه تشک به لایه های پائینی دوخته می شود. ایده خوبی است که برای ارزیابی تشک به کیفیت دوخت آن توجه کنید و دقت کنید که دوخت ها ناقص یا شکسته نشده باشند.
در تشک های جدید پارچه های ویژه ای نیز به کار می روند تا پاسخگوی نیازهای منحصر به فرد افراد مختلف باشند. بطور مثال از مواد گیاهی با خواص ویژه در بافت پارچه ها استفاده می شود. توجه به این نکات ویژه و تناسب آن با نیازهای شخص نیز می تواند عاملی در ارزیابی تشک باشد.
پایه تشک یا باکس آن نیز در کیفیت استفاده و همچنین در دوام تشک بسیار موثر است. پایه تشک معمولا از یک چهارچوب فلزی یا چوبی تشکیل می شود. یک پایه چوبی معمولا در تشک های فنری باعث سفت تر شدن تشک می شود. نوع پایه یا باکسی که قرار است تشک شما روی آن قرار بگیرد نیز باید در ارزیابی تشک مورد توجه قرار بگیرد.
هنگام خرید پایه چوبی از عدم وجود هرگونه ترک بر روی چوب ها اطمینان پیدا کنید. معمولا کارشناسان کالای خواب توصیه می کنند که تشک و پایه آن با هم و بصورت یک ست خریداری شوند. این موضوع ارزیابی تشک را در تناسب با پایه آن آسان تر می سازد.
به عنوان جایگزینی برای تشک های فنری ، امروزه تشک های جدید تمام فوم از جنس مموری فوم یا لاتکس روانه بازار شده است. این تشک ها در فشردگی های مختلفی عرضه می شوند و میزان سفتی آن ها متفاوت است. این تنوع به خریدار امکان انتخاب گزینه مناسب با سلیقه و نیازهایش را فراهم می کند و در ارزیابی تشک ها نیز معمولا مورد توجه افراد می باشد.
منبع :
https://www.spine-health.com/wellness/sleep/how-evaluate-a-mattress