باورهای غلط درباره خواب رواج زیادی دارند ، از روش های درمانی نادرست تا افسانه هایی که پیر زن ها تعریف می کنند و باور دارند که مشکلات شما را حل خواهد کرد. از مقدار خوابی که شما باید در طول شب داشته باشید تا روش هایی برای زودتر به خواب رفتن ، به نظر می رسد برای هر شخصی ایده های متفاوتی وجود دارد.
با میزان فراوان اطلاعات نادرستی که در اطراف ما وجود دارند ، شما چگونه می توانید حقیقت را از باورهای غلط درباره خواب تشخیص دهید؟ در این یادداشت از مجموعه مجله خواب داتیس ، حقیقت پشت پرده برخی از این افسانه های رایج را به شما نشان می دهیم.
این یکی از رایج ترین باورهای غلط درباره خواب است. چیزی که ما همیشه در طول زندگی خود شنیده ایم و تقریبا هیچ پایه علمی ندارد. در حقیقت ، هر شخص بزرگسالی با دیگری متفاوت است. بعضی از بزرگسالان تنها با 6 ساعت خواب می توانند نیازشان به خوابیدن را رفع کنند. این در حالی است که برخی دیگر برای تجدید قوا حتی تا 9 ساعت خواب لازم دارند.
سن ما یکی از عوامل تاثیر گذار در مقدار خواب مورد نیاز ماست. طوری که افراد جوان تر در قیاس با افراد مسن تر به خواب بیشتری نیاز دارند. کیفیت خواب نیز بر مقدار مورد نیاز برای تجدید قوای شما موثر است. به طور مثال خوابیدن روی تشکی که مناسب شما نباشد هر مقدار هم که مدت خوابیدن شما طولانی تر شود از خستگی شما کم نمی کند.
به علاوه ، تلاش برای 8 ساعت خواب در هر شب ما را وادار خواهد کرد تا به خودمان برای خوابیدن فشار بیاوریم که باعث بی خواب شدن بیشتر ما خواهد شد. به این ترتیب این باورهای غلط درباره خواب می توانند علاوه بر بی فایده بودن ، مخل خواب ما نیز باشند.
یکی دیگر از باورهای غلط درباره خواب این است که می گویند اگر شما احساس خستگی می کنید به این دلیل است که به اندازه کافی نخوابیده اید و نیاز به خواب بیشتری دارید. اما ممکن است در واقع مشکل شما مقدار خواب شما نباشد بلکه اشکال از کیفیت خواب شما باشد.
تحقیقات نشان می دهند که حس خوب و پر انرژی بودن در افراد بیش از آن که به مقدار خوابشان مربوط باشد ، به کیفیت خوابشان مربوط است. در حقیقت شما می توانید مدت بیشتری بخوابید اما این که مدت بیشتری در تخت خواب بمانید به این معنا است که شما تقلای بیشتری برای خوابیدن خواهید کرد که منجر به کاهش کیفیت خوابتان خواهد شد.
پس این باورهای غلط درباره خواب را کنار بگذارید و بجای تقلا برای بیشتر خوابیدن ، تلاش کنید بهتر بخوابید. راه های بهبود کیفیت خواب را یاد بگیرید و از آن ها استفاده کنید.
خوابیدن بیش از مدتی بی تحرک ماندن است و تفاوت خیلی زیادی در فعالیت های مغز در زمان خواب و هنگام استراحت وجود دارد. به علاوه شما با دراز کشیدن روی تخت خواب و بیدار ماندن ، در ناخود آگاه ذهنتان بین این دو ارتباط ایجاد می کنید که در آینده مخل خواب شما خواهد شد.
این باورهای غلط درباره خواب را کنار بگذارید و اگر روی تخت خوابتان دراز کشیده اید و خوابتان نمی برد ، بجای استراحت کردن از روی تخت بلند شوید و برای بیست دقیقه به فعالیتی بپردازید که مغرتان را خسته کند. مثلا کتاب بخوانید.
چیزی که به پیک شب معروف است یکی دیگر از باورهای غلط درباره خواب است. درست است که نوشیدن الکل باعث می شود زودتر به خواب بروید اما کیفیت خواب شما را به شدت کاهش می دهد. اولا که باعث می شود در نیمه شب از خواب بیدار شوید که الگوی خواب شما را تخریب می کند.
دوم این که بدن بجای تجدید قوا با اثر دهیدراته شدن مبارزه می کند و نمی تواند به خواب عمیق فرو برود. در مقابل پدیده ای که به هنگ اور شدن معروف است منجر می شود. به این ترتیب ، باورهای غلط درباره خواب می توانند به سلامتی شما نیز آسیب وارد کنند.
زمانی که در طول روز احساس خواب آلودگی می کنیم این موضوع باعث می شود تمایل زیادی به خوابیدن در طول روز داشته باشیم. باورهای غلط درباره خواب در نگاه اول به نظر عقلانی می رسند. شما خوابتان می آید پس باید بخوابید. با این حال زمانی که ما چرت می زنیم خوابی با کیفیت دریافت نمی کنیم و اگر مدت چرت زدن ما طولانی شود شب نمی توانیم بخوابیم.
در واقع چرت زدن کمتر از 20 دقیقه می تواند مفید باشد اما خوابیدن طولانی مدت در نیمه روز به بی خوابی در طول شب منجر خواهد شد. پرهیز از باورهای غلط درباره خواب می تواند شیوه زندگی ما را بهبود ببخشد.
داتیس به شما کمک می کند تا با انتخاب یک تشک مناسب خواب راحت و آسوده خود را تضمین کنید.
منبع :
https://www.dreams.co.uk/sleep-matters-club/breaking-common-myths-about-sleep/