ضدعفونی کردن و شستشوی بالش میتواند کاری آسان باشد اما اگر بی گدار به آب بزنید ممکن است همین کار ساده موجب خراب شدن بالش یا رشد قارچ و کپک درون آن شود. برای این که با چنین مشکلاتی مواجه نشوید یادداشت زیر را در مجله خواب داتیس مطالعه نمائید.
در طول زمان، بالش های شما غرق در گرد و غبار، عرق و عناصر روغنی میشوند که اگر به حال خود رها شوند، میتوانند بالش های شما را زرد کرده و راحتی و آسایش آن ها را کاهش دهند. برای جلوگیری از این اتفاق، شما باید به فکر ضدعفونی و شستشوی بالش های خود باشید و این کار را چه با ماشین لباسشویی و چه با دست بطور مرتب انجام دهید.
قبل از شستن بالش به برچسب دستورالعمل تولیدکننده مراجعه نموده و چک کنید که آیا در ماشین لباسشویی قابل شستشو است یا خیر.
اگر شما بالش هایتان را داخل روبالشی قرار داده اید، قبل از شستشو آن ها را در آورید. بعضی از بالش ها یک روکش زیپ دار دیگر هم دارند که شما باید آن را هم در آورده و بطور جداگانه بشوئید.
نگران نباشید، شستن بالش (حتی بالش های کرکی) در ماشین لباسشویی ایرادی ندارد. بهتر است برای این که بالانس و تعادل ماشین لباسشویی حفظ شود دو بالش را هم زمان در ماشین بشوئید.
برای یک کار شستشوی معمولی، یک فنجان یا یک پیمانه مایع شوینده بریزید. برای این که بالش هایتان خیلی خیلی سفید شوند، موادی را به شرحی که در ادامه می آید داخل ماشین لباسشویی بریزید: 1 فنجان پودر ظرفشویی، مقداری مایع سفید کننده و نصف فنجان بوراکس.
ماشین لباسشویی را طوری تنظیم کنید که با آب گرم کار کرده و دوبار آب کشی کند. چرخه بلند ماشین لباسشویی را انتخاب کنید و اجازه دهید جادوی خود را نشان دهد.
بالش های خود را داخل خشک کن قرار داده و تنظیمات آن را انجان دهید. اگر بالش شما از پر باشد، خشک کن حود را در حالت “air”/”fluff”/”no heat” قرار دهید. برای بالش های مصنوعی آن را در حالت گرمای کم قرار دهید.
دو عدد توپ تنیس بردارید و آن ها را داخل جوراب های سفید و تمیز جداگانه ای قراردهید و همراه با بالش ها، داخل ماشین خشک کن بیاندازید. این کار به کاهش زمان خشک شدن بالش ها کمک می کند. سپس خشک کن را روشن کنید.
زمانی که ماشین خشک کن کارش را تمام کرد، بالش ها را خارج کنید و لمسشان نمائید. خیسی آن ها را کنترل کنید. بالش ها را بو کرده و به دنبال مرکزهای رطوبت بگردید. در صورتی که حس می کنید کاملا خشک نشده اند، آن ها را مجددا داخل خشک کن قرار داده و کار خشک کردن آن ها را تکرار نمائید. اما در صورتی که حس کردید خشک شده اند دیگر کار شما تمام شده و بالش هایی تمیز و آماده استفاده دارید.
در صورتی که بالش شما روبالشی یا کاور دارد قبل از ضدعفونی و شستشوی بالش ، آن را در آورید. اغلب بالش های مموری فوم یک کاور محافظ زیپ دار نیز دارند که باید خارج شود. این ها را می توانید جداگانه بشوئید.
ماشین های لباسشویی برای مموری فوم های حساس زیادی خشن هستند. پس بالش هایی از این جنس باید با دست شسته شوند. یک تشت (یا سینک) را پر از آب گرم نمائید. شما به اندازه ای آب نیاز دارید که بالش را بپوشاند.
برای هر بالش، به اندازه یک قاشق غذاخوری از مایع لباسشویی به آب اضافه کنید. با دستانتان آن را به همجه پخش کنید تا کف کند و مخلوط شود.
بالش را زیر آب بگیرید، و کمی بگردانید تا شوینده داخل آن کارش را انجام دهد. آن را با دست بمالید و فشار دهید تا به خارج شدن کثیفی و تمیز شدن لایه بیرونی آن کمک کنید.
بالش را زیر آب بگیرید. تا جایی که می توانید کف و مایع شستشوی داخل آن را خارج کنید. چک کنید تا کف صابون تمام شود. ممکن است آبکشی بالش بیشتر از شستن آن طول بکشد.
سطوح حرارت بالا می تواند مموری فوم را خراب کرده و باعث مچاله شدن آن شود، پس بالش مموری فوم را داخل خشک کن قرار ندهید. به جایش آن را روی یک حوله سفید تمیز بگذارید و اگر امکانش هست جلوی آفتاب قرار دهید تا خشک شود.
از آنجایی که مموری فوم از ماده ای شبیه به اسفنج ساخته شده است، می تواند آب را برای مدتی طولانی داخل خود نگه دارد. قبل از این که آن را به تخت خوابتان برگردانید از خشک شدن کاملش اطمینان پیدا کنید. در غیر اینصورت ممکن است داخل آن قارچ و کپک بزند.
برخی از سایت ها استفاده از پودر بوراکس را برای ضدعفونی کردن بالش پیشنهاد کرده اند. به این ترتیب که مقداری پودر بوراکس را روی روبالشی ریخته و اجازه دهید تا یک ساعت بماند و سپس با یک جاروبرقی جمع کنید. بهتر است از تمیز بودن لوله جارو برقی اطمینان داشته باشید.
نکته: اگر برای ضدعفونی و شستشوی بالش از بوراکس استفاده می کنید، کارشناسان کالای خواب داتیس توصیه می کنند در مصرف آن زیاده روی نکنید. بوراکس ماده ای سمی است که استفاده از مقدار کمی از آن مشکلی ایجاد نمی کند اما نباید زیاده روی کرد.